Het is weer eind van de maand dus tijd voor de foodblogswap deze maand kreeg ik het blog van Elize eatcooklove toegewezen. Moeilijk kiezen nee want de mensen die mijn blog kennen weten dat ik een zoet liefhebber ben daarom koos ik dit keer voor een toetje de mango mousse. Mango is een van mijn favoriete soorten fruit vooral in smoothies, toen ik deze mango mousse proefde was ik verkocht. Een makkelijk toetjes om te maken die absoluut in de smaak gaat vallen!
Mango Mousse
Bereidingstijd : 60 minuten + minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven
Ingrediënten voor 3 personen :
- 1 rijpe mango
- 1 citroen
- 1 blaadje gelatine
- 1 eiwit
- 20 gram suiker
- 75 ml slagroom
Extra nodig :
- Staafmixer of foodprocessor
- Mixer of keukenmachine
- Evt. een spuitzak een rond spuitmondje
Bereidingswijze :
- Schil de mango en snij het vruchtvlees los van de pit
- Snijd het vruchtvlees in blokjes
- Pureer het vruchtvlees met een staafmixer of in een foodprocessor
- Leeg 1 blaadje gelatine in een bakje water
- Klop in een ontvette kom het eiwit met 20 gram suiker tot stijven pieken
- Klop in een andere kom de slagroom tot yoghurt dikte
- Pers de citroen uit
- Verwarm het citroensap in een steelpannetje
- Knijp het gelatine blaadje uit en los op het op in het warme citroensap (haal het pannetje wel direct van de warmtebron af anders doet de gelatine zijn werk niet meer)
- Voeg het citroensap aan de mangopuree toe en mix dit door elkaar
- Voeg 4 eetlepels opgeklopte slagroom toe aan de mangopuree en meng dit door elkaar
- Voeg de helft van het opgeklopte eiwit toe en meng dit door elkaar met een spatel (familie maken)
- Voeg de andere helft van het eiwit toe en spatel dit er voorzichtig doorheen zo behoud je de luchtigheid in de mouse
- Zet de mousse voor minimaal 2 uur in koelkast
- Schep de mouse in een spuitzak met een rond spuitmondje
- Spuit of schep de mousse in de schaaltjes en zet de schaaltjes in de koelkast tot je ze serveert
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
José zegt
4 eetlepels slagroom voeg je aan de manogopuree toe. Wat doe je dan met de rest van de slagroom?