Al een tijdje was ik opzoek naar een lekker toetje, totdat ik in de delicious dit heerlijke recept voor meringue met slagroom en jam tegen kwam. Een makkelijk toetje die absoluut de moeite waard is om te maken! In dit recept heb ik een beetje vals gespeeld door kant en klare merengue te gebruiken maar het is natuurlijk nog veel leuker om zelf de merinque schuimpjes te maken…Binnenkort ga ik me hieraan wagen en volgt het recept natuurlijk online! Een paar weken geleden kregen wij van een vriend van ons 2 potjes zelfgemaakte aardbeienjam wat perfect van pas kwam in dit recept!
Meringue met slagroom en jam
Bereidingstijd : 15 minuten
Ingrediënten :
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel suiker
- 1 zakje merinque schuimpjes of zelfgemaakte merinque schuimpjes
- 6 eetlepels aardbeienjam
Bereidingswijze :
- Klop in een kom de slagroom met de suiker lobbig
- Roer in een schaaltje de aardbeienjam met 2 eetlepels warm water los. Indien je net als mij zelfgemaakte jam met stukjes gebruikt zeef dan de jam voor gebruik
- Maak het toetje op in laagjes, begin met een laagje slagroom en eindig met de meringue schuimpjes
- Schep er als laatste de aardbeienjam overheen
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie