Eat dessert first is een zin die vaak in mijn woordenboek voorkomt als we uiteten gaan kijk ik altijd eerst naar dessertlijst en kies ik mijn toetje al uit voordat ik mijn voor en hoofdgerecht kies, ruimte voor een toetje heb ik altijd. Dit jaar jaar vieren we voor het eerst Koningsdag en natuurlijk hoort daar een bijpassend rood wit blauw toetje bij. Heel makkelijk om te maken en nog gezond ook op de bodem van bastogne koekjes na dan
Rood Wit Blauw Toetjes
Bereidingstijd : 30 minuten
Ingrediënten voor 4 personen :
- 1/2 pak bastogne koekjes, verkruimeld
- 4 tabelspoons (55 gram) ongezouten roomboter, gesmolten
- 2 doosjes blauwe bessen
- Yoghurt of kwark
- 2 doosjes frambozen
Extra nodig :
- 4 glazen
Bereidingswijze :
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of verkruimel ze in een plastic zak m.b.v van een deegroller op een houten plank. Zorg dat de koekjes goed verkuimeld zijn
- Schep de koekkruimels in een kom
- Smelt de roomboter in de magnetron
- Meng in een kom de verkruimelde bastogne koekjes en de gesmolten roomboter goed door elkaar
- Vul de 4 glaasjes met een laagje koekkruimels en druk de kruimels goed aan met de achterkant van een lepel
- Verdeel de blauwe blessen over de koekkruimels
- Schenk of schep een laagje yoghurt of kwark over de blauwe bessen
- Eindig met een laagje frambozen
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie