Voor desserts houd ik altijd een plekje over en in restaurants kijk ik altijd eerst naar de dessertkaart, i love desserts! Toen ik voor de eerste keer baileys tiramisu proefde was ik verkocht! Het opscheppen van tiramisu vind ik altijd een ramp en mooi opdienen lukt nooit, deze dipping tiramisu is de oplossing en ook nog eens heel leuk om te zelf te doen!
Dipping Tiramisu
Bereidingstijd : 30 minuten
Ingrediënten voor 2 personen :
- 8 eetlepels koffie, espresso
- 4 eetlepels fijne kristalsuiker
- 8 eetlepels likeur, baileys
- 240 gram mascarpone
- 240 ml slagroom
- 8 eetlepels poedersuiker, gezeefd
- 2 theelepels vanille-extract
- 8 Italiaanse lange vingers
Extra nodig :
- 2 bordjes
- 4 glaasjes
Bereidingswijze :
- Los in een pannetje op een laag vuur de suiker op in de espresso
- Laat het mengsel voor 1 minuut zachtjes koken
- Haal de pan van het vuur, voeg de likeur toe en laat het mengsel afkoelen
- Klop in een kom de mascarpone, slagroom, poedersuiker en vanille-extract tot er zachte pieken ontstaan
- Verdeel de koffie met de likeur over 2 glaasjes en verdeel het mascarponemengel over 2 glaasjes
- Zet 1 glaasje koffie met likeur en 1 glaasje met het mascarpone mengsel op een bordje en leg er 4 italiaanse langer vingers bij
Tip : Serveer altijd meer lange vingers
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Fast, Fresh, Simple
Geef een reactie