Fudge bij de thee ik word er blij regelmatig ga ik overstag en dan maak ik verschillende soorten fudge. Mijn valkuil is dat ik het niet 1 of 2 stukjes kan laten ik blijf er van eten ik ben echt een zoetekauw. Deze maand kreeg ik het blog Veggie Variation toegewezen bij de foodblog swap en dacht gelijk ik dit gaat een uitdaging worden tot ik het kopje gebak en zoet ontdekte bij de receptenindex. Het orginele recept heb ik iets aangepast omdat ik hazelnoten lekkerder vind dan amandelen maar wow wat is deze fudge lekker!
Witte chocolade fudge met cranberry’s
Bereidingstijd : 30 minuten + 1 nacht op het aanrecht
Ingrediënten :
- 1 blikje gecondenseerde melk, 397 ml
- 30 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 350 gram witte chocolade
- 80 gram hazelnoten, ongezouten
- 80 gram gedroogde cranberry’s
Extra nodig :
- Een pan
- Een kom die past op de pan
- Spatel
- Een brownie vorm (23×23)
- Extra roomboter om de brownie vorm mee in te vetten
- Bakpapier
Bereidingswijze :
- Beboter de brownievorm en bekleed deze met bakpapier
- Verwarm de gecondenseerde melk, de roomboter en de witte chocolade au bain marie, gebruik een spatel om alles door elkaar te mengen. In het begin denk je dit word nooiteen mooi egaal mengsel maar geloof me het komt goed
- Wanneer er een mooi egaal mengsel ontstaan is haal de kom van de warmtebron af en meng de hazelnoten en cranberry’s door het chocolademengsel heen
- Giet het mengsel in de voorbereidde brownievorm en laat het een paar uur afkoelen, ik liet de fudge een nacht op het aanrecht staan
- Snijd de fudge in stukjes en bewaar deze bijv. in een glazen pot in de koelkast
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie