Zelf was ik nooit op het idee gekomen iets te bakken met zwarte thee en al helemaal niet met gevriesdroogde frambozen en pistachenoten, de foodwelovebox van de maand mei met als thema “Bake My Day” gaf mij die uitdaging. In de box zat o.a. de Rose & Frensh Vanilla Tea van Dilmah, een vanillepeul van Vanilla Venture, gevriesdroogde frambozen met pistachenoten, Tarwemeel van het speelmolenpark Schipluiden, een spuitzak en natuurlijk het recept voor deze heerlijke frambozenfinanciers met zwarte thee. Ik maakte deze frambozenfinanciers natuurlijk met de gevriesdroogde frambozen en pistachenoten die in de box zaten maar ook met frambozen uit de vriezer en pistachenoten zodat dit nu een recept is die iedereen kan maken.
Frambozenfinanciers met zwarte thee
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 10 minuten oventijd
Ingrediënten voor 20 frambozenfinanciers met zwarte thee :
- 125 gram boter
- 125 gram amandelmeel
- 200 gram poedersuiker
- 125 gram bloem, 2x gezeefd
- 150 gram eiwit, 3 large eieren
- 10 gram Rose and Frensh Vanilla thee van Dilmah
- 1/2 vanillestokje
- gevriesdroogde frambozen (Dreams of Magnolia) of
- 1 doosje Frambozen uit de vriezer
- 1 doosje pistachenoten, 90 gram grof gehakt
Extra nodig :
- Mini cupcake bakvorm
- Bakspray
- Spuitzak
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Spray de bakvorm in met bakspray
- Hak de pistachenoten fijn
- Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron, voeg de theeblaadjes eraan toe en zet apart
- Meng in een kom het amandelmeel en de poedersuiker door elkaar
- Voeg de 2x gezeefde bloem, het 1/2 vanillestokje en de 150 gram eiwit hier aan toe en meng dit door elkaar
- Voeg als laatste de gesmolten boter met de theeblaadjes toe en meng dit door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat
- Doe het beslag in een spuitzak
- Spuit de mini bakvormpjes voor iets meer dan de helft vol, druk in elk een framboos en verdeel er de fijngehakte pistachenoten overheen. Tip : Druk de framboos goed in het beslag!
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze in 10 minuten goudbruin en gaar of totdat een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de frambozenfinanciers 10 minuten afkoelen in de vorm, haal ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : FoodWeLove Box
Geef een reactie