Op Pinterest kwam ik vaak s’mores bars tegen en eigelijk stonden ze al een tijdje op mijn to-do lijstje. Graham crackers zijn moeilijk verkrijgbaar in Nederland maar tijdens een middagje winkelen in Hilversum liep ik lang een leuk klein winkeltje genaamd “Little Britain”, in dit winkeltje kan je allerlei lekkere dingen kopen die in Nederland moeilijk verkrijgbaar zijn zo ook de Graham Crackers. Ook kocht ik daar de 2 grote engelse chocolade repen die ik gebruikte in de S’mores bars. Na mijn winkel middagje heeft het niet lang geduurd voor deze lekkere S’Mores bars heb gemaakt……mmmmm wat waren ze lekker!
‘S Mores Bars
Bereidingstijd : 45 minuten + 30 – 35 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 100 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 1/4 cup bruine suiker
- 1/2 cup suiker
- 1 ei, large
- 1 teaspoon vanille extract
- 1 1/3 cup bloem
- 3/4 cup Graham Crackers, kruimels of digestive biscuites (Verkade)
- 1 teaspoon bakpoeder
- 1/4 teaspoon zout
- 2 Kingsizes melkchocolade repen of 8 melkchocolade repen
- 1 1/2 cup marshmallow fluff
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet een vierkante bakblik in en bekleed deze met bakpapier
- Klop in een kom de boter en suiker licht en luchtig
- Meng er het ei en de vanille extract doorheen
- Meng in een andere kom de bloem, de graham cracker kruimels, het zout & de bakpoeder door elkaar
- Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en meng het geheel goed door elkaar
- Verdeel het deeg in tweeën
- Verdeel 1 deel van het deeg over de bodem van het ingevette bakblik, ik gebruikte hiervoor de achterkan van lepel en mijn vingertoppen
- Leg de 2 king sizes chocolade repen er bovenop
- Verdeel de marshmallow fluff over de chocolade heen
- Verdeel de 2e helft van van het deeg over de marshmallow fluff heen. De makkelijkste manier hiervoor is het deeg uit te rollen en op de marshmallow fluff te leggen
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de S’more bar voor 30-35 minuten
- Laat de S’more bar 15 minuten afkoelen in de vorm, haal de S’more bar uit de vorm en laat hem volledig afkoelen op een rooster
- Binnenkant van de S’more bar
- Snijd de S’more bar in 16 stukjes & Genieten maar!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie