December is altijd al een drukke maand op zichzelf maar zonder er over na te denken schreef ik me in voor foodblogswap van December. Toen afgelopen week het bericht op Facebook verscheen dat je de tijd had tot de 29ste om je bericht te plaatsen dacht ik OMG het is ook nog kerst deze week. Na wat speurwerk op het blog van Judith viel mijn keus op de drie soorten chocolade muffins, gisteravond dook ik de keuken in en maakte deze heerlijke heerlijke muffins!
Triple Chocolate Muffins
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 15 – 20 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 225 gram bloem
- 125 gram basterdsuiker
- 1 Tablespoon bakpoeder, gezeefd
- Snufje zout
- 2 Tabelspoons cacaopoeder
- 75 gram ongezouten roomboter, gesmolten
- 225 ml melk
- 1 ei, large
- 50 gram witte chocolade, grof gehakt
- 50 gram melk chocolade, grof gehakt
- 50 gram pure chocolade, grof gehakt
Extra nodig :
- Cupcaketray
- Evt. papieren cupcakevormpjes
- 2 kommen
- Spatel
- Evt. witte chocolade om over de afgekoelde muffins te raspen
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bekleed de cupcaketray evt. met papieren cupcakevormpjes of vet de cupcaketray goed in
- Meng in een kom alle droge ingrediënten op de chocolade na door elkaar
- Meng in een andere kom alle natte ingrediënten door elkaar
- Voeg de natte ingrediënten bij de de droge ingrediënten en meng totdat alles net gemengd is, gebruik hiervoor een spatel
- Voeg de helft van de grof gehakte chocolade toe en meng dit met een spatel er kort doorheen
- Vul de papieren cupcakevormpjes of de cupcaketray voor 2/3 met het beslag, gebruik hiervoor bij voorkeur een ijsknijper dit werkt makkelijk maar het vullen van de cupcakevormpjes met 2 lepels werkt ook goed
- Strooi de rest van de grof gehakte chocolade over de muffins heen
- Schuif de cupcaketray in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins voor 15 – 20 minuten
- Test of de muffins klaar zijn door met een sateprikker in het midden te prikken komt deze er schoon uit dan zijn ze klaar
- Laat ze 10 minuten afkoelen in de cupcaketray en vervolgens volledig afkoelen op een rooster
- Rasp evt. nog wat witte chocolade over de afgekoelde muffins heen
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie