Eigelijk vind ik alles wat met bakken te maken heeft leuk dus toen ik een mailtje ontving dat de volgende Foodwelove box samengesteld zou worden door Rutger (de 1e winnaar van Heel Holland Bakt) twijfelde ik geen moment en bestelde ‘m. Het concept van Foodwelove is heel leuk, je ontdekt de meest bijzondere delicatessen van over de hele wereld. Ze zoeken, proeven en selecteren de allerlekkerste producten voor de maandelijkse FoodWeLove box en hun webshop. De box heeft elke maand een nieuw thema, van Mexicaans tot Frans, ontbijt tot de favorieten van een sterren-chef. Daarnaast blijft de inhoud van de box een verrassing tot het moment van verzending en vind je in de box altijd het FoodWeLove magazine met recepten en achtergrondverhalen. Je kan net als mij af kiezen om af en toe een box te bestellen of je kan er voor kiezen om een abonnement te nemen, dan ontvang je elke maand een box met 6 – 8 producten die niet in de supermarkt te vinden zijn.
De box van deze maand staat in het teken van Bakken en heet heel toepasselijk Bakken met Rutger : Bake it away – van zoet tot hartig! Ik denk dat het voorstellen van Rutger onder de bakliefhebbers niet nodig is, ik en met mij heel bakliefhebbend Nederland zag hem het 1e seizoen van Heel Holland Bakt winnen. Na zijn overwinning bracht hij drie boeken uit, Rutger Bakt, Rutger Bakt Feestelijk en De Bakbijbel. Sinds kort heeft Rutger ook zijn eigen Bakblog www.rutgerbakt.nl.
Op Facebook vroeg ik jullie of jullie het leuk zouden vinden om een unboxing van deze box te zien en jullie zeiden volmondig ja, stap voor stap maakte ik de box open en aan de hand van foto’s laat jullie zien wat voor lekkernijen erin zitten.
De Foodwelove Box Bakken met Rutger
In de box van deze maand zit :
- Strawberry & Champagne Jam van Fox Gourmet Foods : Fox Gourmet Foods staat voor familierecepten voor de allerlekkerste jams en chutneys die van generatie op generatie zijn doorgegeven, tot op heden worden ze nog steeds gemaakt in open, koperen pannen. De producten van Fox Gourmet Foods worden gemaakt met zelf verbouwde groenten en uit het wild geplukte bessen, kruiden en paddestoelen. De keuze van Rutger viel op de Strawberry en Champagne jam die perfect past bij scones, een croissantje en het recept voor Rutgers opgerolde cake die in de box zit.
- Hollandse Blauwschimmel van Delekkerstekaas.nl : Delekkerstekaas.nl verkoopt op dit moment 150 verschillende soorten kaas online, bij elke kaas staat door wie hij gemaakt is en waar hij goed bij past. De keuze van Rutger viel op de blauwschimmelkaas (de blauwe kleur onstaat doordat er tijdens de bereiding gaten in de kaas worden geprikt, de blauwschimmel kan zich daardoor verder ontwikkelen en de luchtkanalen krijgen hierdoor een typische blauwe kleur). Met deze Blauwschimmelkaas maak je bijv. het recept voor Korenaar met blauw kaas en walnoot die in de box zit.
- Chocoladedruppels Van Soest : In de Utrechtsestraat in Amsterdam vind je Familiebedrijf Van Soest (Chocolatier), alles in de winkel word gemaakt naar eigen recept (ze gebruiken hiervoor een cacaomelange die speciaal voor hun word samengesteld in Parijs) Rutger koos voor deze chocolade vanwege het hoge cacaopercentage wat een heerlijke smaak geeft aan bijv. brownies waarvan je het recept in de box vind.
- Amandelmeel van Gotjé : Jan Gotjé Senior startte vlak na de Tweede Wereldoorlog met zijn notenkraam, het bedrijf is uitgegroeid tot een flink bedrijf met een online webshop. Ook vind je Jan Gotjé op de Albert Cuyp waar Rutger een van zijn vaste klanten is. Rutger vind amandelmeel onmisbaar in een bakbox, bij taart en koekjesdeeg zorgt amandelmeel voor een brosse en knapperige structuur en in cakes zorgt het huis voor een vol en smeuig baksel.
- Hemels Bakkerijtje, thee van Troost & Leut : In Oosterhout zit koffie- en theespeciaalzaak Troost en Leut. Na uitvoerig proeven koos Rutger voor de thee met een hele toepasselijke naam : Hemels Bakkerijtje. De thee is een mix van rooibos met appel amandel, kaneel, frambozen en sinaasappel. De thee past perfect bij de recepten die in de box zitten.
- Vanille-extract van Taylor & Colledge : De specialiteit van de Australische Taylor & College is single-origin : vanille uit één specifiek gebied. Hun biologische vanille-extract is één van Rutgers favoriete producten : “Vanille-extract maakt bijna alles zó veel lekkerder”
- No.8 Nutcase van BitesWeLove : BitesWeLove is bedacht door Marleen van Foodwelove, met een abonnement op BitsWeLove krijg je iedere week 4 verantwoorde tussendoortjes door de brievenbus (je kunt zelf aangeven welke bites je wel, niet of extra vaak wilt ontvangen). Rutger koos voor zijn ultieme bromnies (het recept vind je in de box) voor No.8 Nutcase een mix van 3 verschillende ongebrande noten die perfect passen bij de smaak van chocolade.
- Een blikje condenseerde melk : Gecondeseerde melk is melk waar suiker aan toegevoegd is en waar een deel van het vocht aan ontrokken is hierdoor ontstaat een dikke stroperige melk. Gecondenseerde melk word in veel recepten gebruikt waaronder in Fudge. Van Gecondenseerde melk kan je ook Dulce de Leche maken, een caramelachtige pasta. Dulce de leche maak je door een gesloten blikje in een grote pan met ruim water aan de kook te brengen en dit 4 uur te laten koken (blikje moet onder water blijven). Haal het blikje uit het water en laat het blikje volledig afkoelen voordat je het blikje open maakt.
- Dok/Deegschraper : Een onmisbare tool bij het maken van deeg, Dok is Rutgers favoriete kookwinkel. Je vind Dok Cookware in de Passage 19 in Den Haag.
De box bevat altijd het FoodWeLove magazine met recepten en achtergrondverhalen
De recepten van deze maand :
Binnenkort ga ik de oven aanzetten voor de Sinaasappel-amandeltulband, ik ben heel benieuwd naar de smaakcombinatie! Het recept voor Rutgers Ultieme Brownies vind je hier.
Wil je net als mij deze FoodWeLove Box van Rutger bestellen, of wil je meer informatie over de FoodWeLove Box neem dan een kijkje op de website van FoodWeLove.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie