Eind van de maand dat betekent Foodblogswap tijd, deze maand is het blog van Neptunus Kitchen aan mij toegewezen. Mijn motto is een recept te kiezen wat ik nog zelf nog niet heb gemaakt. Deze maand viel mijn keus op de bananencake, normaal gesproken zou ik zelf nooit een bananencake maken maar het tegendeel is weer bewezen de cake verdient niet de schoonheidsprijs omdat hij door de banaan erg nat blijft en de kleur van de cake ook niet heel aantrekkelijk is maar de smaak is het belangrijkste de cake was heerlijk!
Bananencake
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 40 – 45 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 160 gram zonnebloemolie
- 120 gram rietsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren, large
- 150 gram zelfrijzend bakmeel + extra voor het bebloemen van de vorm
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 1 theelepel zout
- 2 bananen, overrijp
- 60 gram walnoten
Extra nodig :
- Cakevorm
- Roomboter of bakspray voor het invetten van de cakevorm
- Extra zelfrijzend bakmee voor het bebloemen van de vorm
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet het cakeblik in en bebloem deze met zelfrijzend bakmeel
- Prak de bananen fijn en hak de walnoten
- Meng de zonnebloemolie, de rietsuiker, de vanillesuiker en de eieren goed door elkaar
- Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden en het zout door elkaar
- Voeg in 2 delen de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix tot alles net gemengd is
- Voeg de geprakte bananen en de gehakte noten toe en mix dit kort door het beslag heen
- Giet het beslag in de voorbereidde cakevorm
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake voor 40 – 45 minuten of tot een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de cake voor 15 minuten afkoelen in de vorm, verwijder de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie