Dit keer een cheesecake speciaal voor onze kleine man, uit het boek “Guilty Pleasures” van Sabine Koning van OhMyFoodness.nl koos hij voor de Kinderen Bueno Cheesecake. Omdat hij dol is op kinder bueno’s, kinder chocolade, en de kinder surprise eieren besloot ik daar de cheesecake ook mee te versieren. Deze cheesecake was letterlijk en figuurlijk een shot in de roos en niet alleen bij de kinderen! No-bake, makkelijk om te maken en heel lekker een win win win situatie!
Kinder Bueno Cheesecake
Voorbereiding : 10 minuten | Bereiding : 45 – 60 minuten | Koelkast : minimaal 4 uur
Ingrediënten :
- 200 gram chocolate chip cookies
- 60 gram roomboter, ongezouten
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 250 gram volle kwark
- 100 gram witte basterdsuiker
- 8 kinder bueno (4 duoverpakkingen)
Extra nodig :
- Springvorm van 20 cm
- Bakpapier
- Extra ongezouten roomboter voor het invetten van de springvorm
- Evt. een foodprocessor
- Een keukenmachine of handmixer
- Spatel
- Aluminiumfolie
- 14 duoverpakkingen kinder bueno
- 6 reepjes Kinder chocolade
- 1 kinder surprise ei
Bereidingswijze :
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen van de springvorm goed in
- Verkruimel de chocolate chip cookies in een foodprocessor of in een plastic zak m.b.v. een deegroller. Leg de plastic zak met de koekjes op een snijplank en sla er voorzichtig met een deegroller op, zorg dat de koekjes goed verkruimeld zijn
- Doe de koekkruimels in een grote kom kom
- Smelt de ongezouten roomboter in de magnetron of in een pannetje
- Schenk de gesmolten roomboter bij de koekkruimels en meng alles goed door elkaar
- Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en gebruik de achterkant van een lepel om het koekmengsel goed aan te drukken
- Zet de springvorm in de koelkast
- Doe de slagroom in een kom en klop de slagroom lobbig
- Doe de mascarpone, de kwark en de witte basterdsuiker in een andere kom en meng alles door elkaar tot er een romig mengsel ontstaat
- Voeg de lobbig geklopte slagroom toe en vouw dit met een spatel door het mascarpone/kwark mengsel heen totdat er een luchtig mengsel ontstaat
- Breek de Kinder Bueno’s in stukjes en smelt ze au bain marie
- Prak de gesmolten Kinder Bueno’s met een vork tot een papje
- Voeg het kinder Bueno papje toe aan de cheesecakevulling en meng dit er met een spatel doorheen
- Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de cheesecakevulling over de koekbodem heen
- Dek de springvorm af met aluminiumfolie
- Laat de Kinder Bueno Cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de koelkast
- Garneer de cheesecake vlakvoor het serveren met de kinder bueno’s, kinderchocolade en het surprise ei
Succes verzekerd!
>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Guilty Pleasures
Geef een reactie