Een paar maanden geleden trok ik de stoute schoenen gaan en gaf me op om kans te maken op een plek in de bakredactie van Dr. Oetker en Koopmans. Helemaal verrast was ik toen ik uitgenodigd werd voor de live casting, ik maakte een 3 layer carrot cake met cream cheese frosting waar ze helemaal enthousiast over waren. Voor ronde nummer 2 maakte ik de chocolade dulce de leche cheesecake en moederdag cupcakes. Helaas ben ik niet uigekozen, jammer absoluut maar uiteindelijk hoorde ik bij 1 van de 10 kandidaten waar ze uit konden kiezen en daar ben ik stiekem toch eigelijk wel een beetje trots op.
Carrot cake with cream cheese frosting
Bereidingstijd : 1 uur en 15 minuten + 30 – 45 minuten oventijd
Ingrediënten :
Carrot Cake
- 520 ml zonnebloemolie
- 9 eieren, large
- 525 gram basterdsuiker, licht bruin
- 420 gram wortels, geschrapt en geraspt
- De rasp van 3 sinaasappels
- 525 gram zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- 1 tablespoon baking soda
- 1 1/2 teaspoon koekkruiden
- Het merg van 1 vanillestokje of 2 druppels vanille extract
Cream Cheese Frosting :
- 120 gram roomkaas, philadelhia
- Poedersuiker, 200 gram
- Roomboter, 40 gram in blokjes
- De rasp van 1 citroen
- Het merg van 1/2 vanillestokje of 1 druppel vanille extract
- Pecanoten, 12 stuks
Extra nodig :
- 3 taartvormen van 23 cm doorsnede
- Bakingspray
- Bakpapier
- Taartschaal
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet de taartvormen in met de bakingspray en bekleed de bodems met bakpapier
- Roer in een grote kom de zonnebloemolie, de eieren, de suiker, de geraspte wortel en de rasp van de sinaasappels door elkaar (heb je geen grote kom maak het beslag dan in 2 porties)
- Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel, het snufje zout, de baking soda en de koekkruiden door elkaar en zeef dit 1 keer
- Voeg de natte ingrediënten en de droge ingrediënten bij elkaar, voeg het merg van het vanillestokje of het vanille extract toe en meng alles goed door elkaar. Let op : het is een vrij vloeibaar beslag
- Verdeel het beslag over de 3 voorbereidde taartvormen, schuif de taartvormen in de voorverwarmde oven en bak ze in 30 – 45 minuten gaar. De cakes zijn gaar als je een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt.
- Laat de cakes 5 minuten afkoelen in de taartvormen, stort ze op een rooster, verwijder het bakpapier en laat ze volledig afkoelen
Cream cheese frosting :
- Mix in een kom de roomkaas, de poedersuiker, de boter, de rasp van de citroen, het merg van een 1/2 vanillestokje of 1 druppel vanille extract goed door elkaar. Als het mengsel te vloeibaar is laat het dan voor 10 – 15 minuten opstijven in de koelkast
Decoratie carrot cake :
- Snijd indien nodig met een scherp mes 2 van de 3 cakes bij zodat ze helemaal vlak zijn
- Tip : Leg een beetje cream cheese frosting in het midden van de taartschaal
- Leg de niet bijgesneden cake in het midden van een taartschaal, verdeel een deel van de cream cheese frosting over de cake maar laat 2.5 cm rondom vrij om te voorkomen dat de cream cheese frosting eruit loopt als je de 2e laag er bovenop plaatst
- Leg de 2e cake (bijgesneden) er bovenop, verdeel een deel van de cream cheese er overheen en laat wederom 2.5 cm rondom vrij om te voorkomen dat de cream cheese frosting eruit loopt als je de 3e laag er bovenop plaatst
- Leg de 3e cake (bijgesneden) er bovenop, bestrijk de bovenkant royaal met de cream cheese frosting en versier de carrot cake met de pecannoten
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie