De afgelopen jaren vond ik Januari altijd echt heel langzaam gaan maar voor mijn gevoel is Januari nu echt voorbij gevlogen. De beste beslissing die ik eind vorig jaar heb genomen is per 1 Januari ingegaan, ik ben minder gaan werken en dat bevalt me meer dan goed. Ik heb meer rust, meer tijd om leuke dingen te doen met de kids en natuurlijk meer tijd om te bakken, te fotograferen en te bloggen. Jammer genoeg hebben we afgelopen maand alle 4 tegelijk de griep gehad….. Mijn doel voor 2017 is elke week 1 nieuw recept te maken voor het blog, 1 recept op het blog te plaatsen en meer artikelen te gaan schrijven over verschillende bakingrediënten, wat is het, waar gebruik je het voor en waarmee kan je het evt. vervangen (het eerste artikel is al online gekomen). De Reviews van boeken, mijn belevingen in de foodwereld en mijn favoriete High Tea plekjes gaan door, ik heb gemerkt dat jullie het leuk vinden om dat te lezen.
Een kijkje achter de schermen Januari 2017
Soms heb ik geen zin om te koken en dan is de app van thuisbezorgd.nl de uitkomst, vlakbij ons zit een cafetaria die thuisbezorgd echt ideaal! Ik koos voor een raspatatje met mayonaise en pindasaus & een kaassouffle met mayonaise. Gelukkig heb ik geen goede voornemens op noodgebied…..
Mijn lieve vriendinnetje is zwanger en ze had trek in appelstrudel met slagroom, natuurlijk zeg ik geen nee en eet gezellig mee
Milan vroeg al langere tijd of ik iets voor hem wilde maken met kinderbueno’s, hij is er echt dol op. Ik maakte speciaal voor hem en een beetje voor mezelf een Kinder Bueno Cheesecake en OMG wat was die lekker, het recept deel in binnenkort met jullie!
Wij zijn verslaafd aan Dorrito’s met cheddar cheese en tomaten salsa, een wijntje erbij, onze favoriete serie aan en onze avond is meer dan goed!
Een mijlpaal voor Fenna, ze ging voor de eerste keer naar de kapper. De spiegel was natuurlijk het allerleukst!
Een van mijn grote valkuilen is snoep scheppen bij de jamin, de zak snoep overleefd nooit lang bij ons thuis en ja hoor na een paar dagen was die al op
Projectje appelchips met kaneel maken voor Fenna, zelf milan vond ze lekker! Als jullie de how-to op het blog willen lezen laat het me weten onder dit artikel
We aten bij mijn schoonouders en op het menu stonden meat pies en erwtensoep, het recept voor de meat pies vind je natuurlijk op het blog
’s avonds hadden we allebei trek in Kwekkeboom bitterballen, lang leven de airfryer!
Ik dook de keuken in met Reese’s Peanut Butter Cups en kan weer een vinkje zetten op mijn to-bake lijstje. Het recept deel ik heel snel met jullie, het is verslavend lekker
Samen met mijn vriendinnetje Manon genoot ik van een High Tea bij Vroeg in Bunnik, het artikel over onze High Tea staat al online!
We hadden een late nieuwjaarsborrel op de kinderopvang van milan met veel lekkere hapjes
Samen met mijn schoonzus, nichtje Cato & Milan ging ik naar het Nijntje Museum in Utrecht, een echte aanrader als je kleine kinderen hebt. In het restaurant van het het museum genoten de kinderen van een nijntje pannenkoek en wij van een heerlijk broodje
Ik ging overstag voor de nieuwe smaak van Ben & Jerry’s : Hooked on you! Chocoladeroomijs met marshmallows, caramel & choco visjes #aanrader
Met de pufclub (de meiden die ik heb leren kennen tijdens de zwangerschapscursus) ging ik gezellig uiteten bij Loetje in Breukelen. Eat Dessert fist had van mij gemogen, ik koos voor een dubbel chocoladetaartje met vanille-ijs en slagroom
Afgelopen zaterdag ging ik samen met Tessa van I am cooking with love naar de Sligro in Utrecht, ik word altijd heel hebberig als ik daar heen ga. Mijn doel was om alleen chocolade en procureur te halen maar natuurlijk ging ik met meer naar huis. Hoe gaaf is deze taart die ik daar zag staan…..
Zondag smulde wij van de Pulled Pork die Tessa voor ons had gemaakt van de procureur die ik kocht bij de Sligro. Geloof me als ik zeg het is absolute een aanrader, het recept vind je hier
Er komt binnenkort een nieuw categorie online : kindertraktaties, hiervoor maakt ik met oreo’s een heel leuk how-to artikel!
Hebben jullie de artikelen al gezien die afgelopen maand online zijn gekomen?
- Dulce de leche Cake
- Review Patisserie
- Mijn favoriete recepten van 2016
- Brioche
- High Tea bij Vroeg in Bunnik
- Wat is het verschil tussen bakpoeder, baking soda en wijnsteenbakpoeder
- Mommy Friday : Mama & Fenna
- Monchoutaart met bastognekoekbodem
>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
I am Cooking with Love zegt
Het was gezellig in de Sligro hè? Ben blij dat de pulled pork zo goed in de smaak viel! Heb het met liefde voor jullie gemaakt! xx