Review : Rutger Bakt
De winnaar van het 1e seizoen van “Heel Holland Bakt” Rutger van den Broek heeft zijn 1e bakboek uitgebracht : Rutger Bakt. Al vroeg in het seizoen was ik fan van verpleegkundige Rutger, hij was voor mij vanaf dat moment al de gedoodverfde winnaar. Natuurlijk zat ik net als vele andere te wachten tot zijn 1e boek uitgebracht zou worden. Het boek is een mooie aanvullingen op de creacties die rutger al maakte tijdens de 8 afleveringen van “Heel Holland Bakt”. Toen dit mooie boek op de deurmat viel pakte ik een kopje thee, kroop op de bank en begon met bladeren gelijk had ik al een heel to-do lijstje want wat staan er leuke en lekkere recepten in zijn boek waaronder deze cake met rabarber die in binnenkort ga maken…
Het boek begint met een uitleg over de bakbenodigdheden, welke bakbenodigdheden heb je o.a. nodig om de recepten uit zijn boek te kunnen maken denk hierbij aan een mixer, rasp, spatels, spuitzakken, spuitmondjes, uitstekers en natuurlijk een goeie weegschaal.
Gevolgd door de Bakbegrippen en Technieken hier lees je bijv. wat Au bain marie is, wat blind bakken is en waarom dit gedaan word, wat kamamelliseren is en waarom de oventemperatuur zo belangrijk is en je de oven niet moet openen tijdens het bakken.
Ook beschrijft hij de basisingredienten, wat is bijv. Amandelmeel en waar kan je het kopen, wat is het verschil tussen bakpoeder en baking soda en wat is het verschil tussen meel & bloem.
Als laatste geeft hij wat Tips & Trucs :
Het boek bestaat uit 5 hoofdstukken, in het extra hoofstuk How-To’s laat Rurtger stap voor stap handige how-to’s zien van Basisrecepen.
- Gebak en Taart
- Koekjes
- Cakes
- High Tea
- Brood
- How-To’s
Wat ik een pluspunt vind is dat er op de pagina voordat het hoofdstuk begint een verdeling staat van de recepten die in dat hoofdstuk te vinden zijn inclusief het pagina nummer
De recepten staan duidelijk beschreven, het enige minpuntje vind ik dat de bereidingstijd, de evt. wachttijd en oventijd niet apart bij het recept vermeld staan. Persoonlijk vind ik dat prettig zodat ik weet hoelang ik bezig ben met het maken van het recept
Hoofdstuk 1 : Gebak en Taart
In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor een aardbeienslof waar ik gelijk het zomerse gevoel bij krijg, chocoladeframbozentaart en de Millefeuille die al lang op mijn to-do lijstje staat
Hoofdstuk 2 : Koekjes
In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor sinaasappel-cantuccini het italiaanse amandelkoekje, hazelnootkletskoppen en de chocolademeringues
Hoofdstuk 3 : Cakes
In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor een rabarbercake, ravani een cake gemaakt van semolina en amandelmeel die zijn oorsprong vind in Griekenland en een opgerolde cake met frambozen
Hoofdstuk 4 : High Tea
In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor Tartelettes met mangocurd en frambozen zelf ben heel benieuwd naar de mangocurd de variatie op de lemoncurd, sinaasappelscones en karamelsoesjes
Hoofdstuk 5 : Brood
In dit hoofdstuk vind je o.a. mijn favoriete zoete brood de Brioches met chocolade, opgerolde tapenade broodjes en anijs-suikerbrood
Hoofdstuk 6 : How-To’s
In dit hoofdstuk vind je o.a. how-to’s voor soezendeeg, italiaanse meringue en chocolade temperen
Conclusie : Rutger bakt is een boek voor iedereen zowel voor de beginnende maar ook voor de gevorderde bakker dus voor ieder wat wils. Het boek bevat vooral zoete recepten maar ook een aantal hartige recepten. Je vind in het boek een aantal klassieke gerechten waar aan een aantal rutger zijn eigen draai heeft gegeven kortom een boek die absoluut een aanwinst is op je boekenplank!
Titel :
Rutger Bakt
Auteur :
Rutger van den Broek
Uitgeverij :
Carerra
Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze review,
koop Rutger bakt dan voor €29,95 bij o.a. Bol.com
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer
Geef een reactie